بیش از 10 سال به شرکت ها کمک می کنیم تا به اهداف مالی و تجاری خود برسند. مکس بیز یک آژانس مشاوره ارزش محور است.

گالری

اطلاعات تماس

051-12345678

ایران، خراسان رضوی

maxbizz@mail.com

طرح توجیهی تولید چیپس

طرح توجیهی تولید چیپس

Rate this post

معرفی طرح توجیهی

براي توليد چيپس ، لازم است از سيب زميني مرغوب استفاده شود . سيب زميني بايد درشت ، سالم ، كاملا رسيده وداراي كمترين مقدار گره وحفره در سطح آن باشد. پس ازشستشوي سيب زميني، توسط دستگاههاي سايش آن را پوست گيري مي كنند. دراين روش سايش ضايعات سيب زميني بين 1 تا 4 درصد است ، كه اين مسئله بستگي به شكل ، اندازه وعمق گره هاوهمچنين مدت زماني دارد كه سيب زميني در انبار نگهداري شده است . پس از كندن پوست سيب زميني ، نوبت به تهيه تراشه هاي نازكي از آن مي رسد. بدين ترتيب كه سيب زميني به داخل ظرف قيفي شكل بنام هاپر ريخته مي شود و با عبور ازميان دستگاه مذكور، به درون ماشين برش سرازير مي گردد. در هنگام برش ، وبمنظور شسته شدن نشاسته از سطح تراشه ها، يك جريان آب دائمي بايد از روي آنها عبور نمايد. چنانچه نشاسته از سطح تراشه ها شسته نشود، باعث چسبيدن آنها بهنگام سرخ شدن خواهد گرديد. ميزان ضايعات هنگام شستشو و تهيه تراشه ها ، معمولا بين 0/5 تا 1 درصد وزن سيب زميني خام مصرف شده است. قبل از ريختن تراشه ها به درون ظروف روغن داغ، بايد تا حد امكان آنها را خشك نمود(حداكثر رطوبت بايد بين 1/5 تا2 درصد باشد).

عمليات رنگبري وضد عفوني :

براي جلوگيري از تيره شدن رنگ تراشه ها، وضدعفوني كردن آنها، بايستي تراشه هارا درهريك ازمحلول هاي زير بمدت يك دقيقه يا بيشتر غوطه ور نمود:

محلول 0/5 درصد بي سولفات سديم

محلول اسيد فسفريك ونيترات سديم(جوهرليمو)واسيد سيتريك (0/5 درصد)

شاید برای شما مفید باشد :   طرح تولید برومید منگنز

محلول اسيد هيدرو كلريك (جوهر نمك )واسيد فسفريك (0/5 درصد)

دماي محلول ها نيز بايد بين 5 تا95 درجه سانتيگراد حفظ شود.

مرحله سرخ شدن

در اين مرحله تراشه هاي سيب زميني درظرف روغن داغ ريخته مي شوند. تراشه سيب زميني كه پس از سرخ وبرشته شدن ، چيپس ناميده مي شود، پس ازخروج سيب زميني از ظرف روغن، بمنظور خروج روغن هاي اضافي، برروي ظرف الك مانندي پهن ميشود. در كارخانجات بزرگ، پس از خروج چيپس از درون روغن ،آنرا برروي سيني هاي آلومينيومي مخصوصي پهن نموده وبوسيله نوارنقاله بداخل اتاقك خشك كن هدايت مي نمايند.

مرحله نمك زني

پس از خروج چيپس از درون روغن، عمليات نمك زني برروي آن انجام مي شود.دستگاه نمكپاش از يك ناودان قيفي شكل، يك غلطك شياردار دردهانه تحتاني ويك تيغه قابل تنظيم درداخل آن تشكيل يافته است. تيغه قابل تنظيم ، مقدار نمكي را كه از ناودان قيفي به طرف غلطك شياردار جريان مي يابد كنترل مي نمايد. غلطك مزبور ، ضمن آنكه به آرامي درزير ناودان قيفي مي چرخد ، مقداري نمك رادر ميان شيارهاي خود حمل مي كند. دراين موقع ، كفشكي كه داراي حركت دوراني معكوس نسبت به غلطك است، نمك درحال حركت را از تك تك شيارهاي غلطك برمي دارد. درازاي هر يكصد كيلوگرم چيپس، بطور متوسط بين 1/5 تا 2 كيلوگرم نمك مصرف مي شود. همچنين،دربعضي از كارخانه ها براي جلوگيري از فساد احتمالي دراثر آنزيم ها وباكتري ها از چاشني هايي مانند گلوتامات منوسديم(نمك اسيد گلوتاميك)به عنوان چاشني مخلوط نمك استفاده مي كنند.

مرحله خشك كردن

پس از خارج كردن چيپس از داخل روغن، آنرا بوسيله نقاله به داخل اتاقك خشك كن منتقل نموده ، براي مدت 3 تا 4 ساعت در دماي بين 180 تا190 درجه فارنهايت( 65 درجه سانتيگراد) نگهداري مي نمايند.كل مدت زمان لازم براي خشك كردن بين 8 تا 12 ساعت مي باشد.رطوبت محصول نهائي نبايد از7 تا 8 درصد تجاوز نمايد وچيپسي كه به اين ترتيب بدست مي آيد، ازلحاظ وزني حدودا 25 درصد سيب زميني تازه است. پس از تهيه چيپس بايد در اسرع وقت ( حد اكثر تا 20 دقيقه ) آن را بسته بندي نمود. در كارخانه هاي بزرگتر سعي ميشود چيپس در فضايي از يك گاز خنثي مانند ازت بسته بندي شود.

شاید برای شما مفید باشد :   طرح توجیهی احداث واحد تولید شربت خرما 

خلاصه وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید چیپس سیب زمینی

ظرفیت تولید سالیانه : 1400 تن
مساحت زمین مورد نیاز : 4000 متر مربع
زیربنای کل : 2000 متر مربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : 27-24 نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : 22 میلیارد تومان
( بدون احتساب هزینه زمین )
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : 12 میلیارد تومان
میزان نرخ بازده داخلی : 41%

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *