بیش از 10 سال به شرکت ها کمک می کنیم تا به اهداف مالی و تجاری خود برسند. مکس بیز یک آژانس مشاوره ارزش محور است.

گالری

اطلاعات تماس

051-12345678

ایران، خراسان رضوی

maxbizz@mail.com

طرح توجیهی تولید پکتین از ضایعات میوه 

Rate this post

پکتین یک پلیمر مشتق شده قندی اسیدی است که از ساختارهای ژلاتینی گیاهی موجود در میوه جات و سبزیجات به دست می آید. این محصول به جهت توانایی آن در تشکیل ژل در ترکیب با قند و اسید دارای اهمیت اقتصادی می باشد. هویج، سیب و مرکبات عمدہ ترین منابع غنی از پکتین هستند. موقعیت اقتصادی این محصول نیز به میزان کشت منابع آن در مناطق مختلف برمی گردد. ضایعات خشک هویج، سیب و همچنین پوست مرکبات به شکل خشک یا تر به عنوان یکی از محصولات جانبی کارخانجات تولید آبمیوه و آب لیمو بوده و به وفور نیز یافت می شود. حداکثر پکتین موجود از میوه های نارس به دست می آید، اما پس از  رسیدن آن، میزان و حتی کیفیت پکتین به دست آمده کاهش می یابد. اين محصول در نظر عموم به عنوان محصولی طبيعی و دارای ويژگي های مثبت خوراكی شناخته می شود. به همین دليل است امروزه این محصول در صنايع غذايی، دارويی، آرايشی کاربرد زیادی پیدا کرده است. همچنین به دليل دارا بودن ساختار فيبری و پلی ساكاريدی این محصول، می توان آن را به طور مستقيم به عنوان كپسول ديجستو مورد استفاده قرار داد. 

معرفی محصول 

پكتين در ابتدا در محصولات خانگی و برای ژلاتینی کردن مربا ها استفاده می شد، اما از اوايل قرن بيستم به صورت صنعتی به توليد رسید. ویژگی های بارز این محصول که استفاده از آن را مورد توجه قرار داده است ژلاتينی , تغليظ كنندگی و نگهدارنده بودن این محصول است. امروزه نيز در صنايع متنوعی نظير تهيه ماست، شيرينی و نوشيدنی های اسيدی شيری مورد استفاده قرار می گيرد.اسيدهای موجود در پليمر ممكن است به صورت اسيدهای متيل شده دربيايند و يا به شكل اسيدهای آزاد مثل پروتوپكتين، اسيد ژلاتينی، اسيد پكتينی و پكتين باشند. دسته بندی پكتين ها با توجه به ميزان متيل آنها انجام می شود. این محصول با درجه متيل بالا جهت ژلاتينی شدن به شكر نياز دارد. اما با درجه متيل پائين برای ژلاتينی شدن نيازی به شكر نداشته و با يونهای فلزی به ويژه كلسيم تركيب شده و حالت ژله ای به خود می گيرند. ميزان قند موجود در پكتين تجاری در حدود 10 الي 15 درصد بوده و تحت عنوان مواد تركيبی و يا قندهای خنثی ناميده می شوند. امروزه جوامع بشری به رابطه مستقيم بین تغذيه و سلامت پی برده اند. پكتين نيز امروزه به عنوان يكی از افزودني های غذايی عمومی در راستای حفظ سلامت جسمی محسوب می شود. 

شاید برای شما مفید باشد :   طرح توجیهی تولید خمیر کاغذ از ضایعات کشاورزی

این محصول در ابعاد صنعتی به دو روش تهیه می شود. روش اول با تکنولوژی معمول (رقیق سازی اسید) بوده که حتی در ظرفیت های پایین و متوسط نیز قابلیت اجرایی دارد. روش دوم بیوتکنولوژی است که روشی جدید در توليد پكتين است و در كشورهای صنعتی در حال اجرا می باشد. محصول توليدی اين تكنولوژی از كيفيت بالاتری به نسبت تكنولوژی معمول برخوردار می باشد اما هزينه تامين ماشین آلات و همچنين سطح تخصص و تكنولوژی در اين حالت بالا بوده و نیاز به افراد بسيار متخصص در راهبری واحد صنعتی می باشد. از طرف ديگر با در نظر گرفتن هزينه های بالای اين تكنولوژی، بايد گفت كه اين روش ساخت در ظرفیت های بالا از توجيه اقتصادی قابل قبول برخوردار می باشد و برای ظرفیت های پایین و متوسط توجیه پذیری اقتصادی ندارد. 

تجهیزات، مواد اولیه و تعداد پرسنل مورد نیاز 

تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز: 

  • اتوكلاو آزمايشگاهی 
  • آون 
  • دستگاهG.C (دستگاه كروماتوگراف گازی) 
  • ترازوی آزمايشگاهی با دقت 0.01 گرم 
  • بريكس سنج 
  • PH متر دیجیتال 
  • ميكروسكوپ 
  • كلنی كانتر 
  • يخچال 
  • محيطهای كشت مختلف 
  • ميزهای كار 
  • قفسه ها 
  • دستگاه استريل كننده شيشه ای 
  • دستگاه توليد آب مقطر 
  • سيستم معرف تانن 
  • سيستم معرف قند و هيدروكربورهای ديگر 
  • دستگاه سوكسله 

 

ماشین الات مورد نیاز:  

  • سیستم سورت پوست مرکبات و شستشو 
  • ماشین خرد کن پوست و برش عرضی 
  • مخزن استخراج پکتین 
  • مخزن جداسازی پکتین 
  • تانک بخاردهی پکتین 
  • تانک الکل دهی پکتین 
  • خشک کن پکتین 
  • ماشین بسته بندی کیسه پلاستیک 
  • مخازن میانی و نهایی 
شاید برای شما مفید باشد :   طرح توجیهی تولید مبلمان

تعداد پرسنل مورد نیاز برای طرح حدود 25 نفر می باشد. 

خلاصه وضعیت سرمایه گذاری 

برای تولید این محصول به حداقل سرمایه ثابتی در حدود 3 میلیارد تومان نیاز داریم . این سرمایه صرف تهیه زمین به مساحت 3500 متر مربع برای احداث کارخانه، تهیه تجهیزات خط تولید و خرید مواد اولیه لازم شامل پوست انواع مرکبات و میوه ها، می شود. 

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *